ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКАТА АСОЦИАЦИЯ ПО ПЕДИАТРИЯ

„Тайнствен лек” ефективно овладява простудата

„Тайнствен лек” ефективно овладява простудата

Справянето с инфекциите преди ерата на антибиотиците било голямо предизвикателство за лекари и пациенти. В търсене на ефективно лечение, те се объръщали към традициите на древни и далечни култури. Интересна е историята на специалния екстракт от пПеларгониум (у нас с търговското име Умкалор®).

През 1897 г. болният от туберкулоза полковник Чарлз Стивънс, търсейки лек за заболяването си, отплавал за Южна Африка. Там местен лечител му дал непознат декокт. През януари 1898г. Стивънс се завърнал в Англия излекуван и представил непознатата отварa като “«тайнствен лек за лечение на туберкулоза”». Така екстрактът, използван векове наред от местното население за третиране на рани и инфекции на дихателната система, напуснал пределите на Южна Африка.

Откритият от пПолковник Стивънс лек се радвал на голяма популярност в Европа до началото на 20 век, когато швейцарският лекар Адриен Зехеайе успял да излекува с него над 800 болни от туберкулоза. С откриването на антибиотиците „тайнственият лек” бил забравен, а антибиотиците започнали да се приемат все повече и повече. Оказало се, че това съвсем не е безопасно.

Неправилната антибиотична употреба може да доведе до редица странични ефекти като алергии, гъбични инфекции и нарастваща резистентност. Това означава, че все повече бактерии стават нечувствителни към тези животоспасяващи медикаменти. Поради високата цена, страничните ефекти и бактериалната резистентност, свързани с прекомаерната употреба на антибиотици, все по-голямо внимание се обръща на алтернативните методи на лечение.

Ето защо към края на 20 век екстрактът от пПеларгониум бива преоткрит от немската компания ” «Швабе Фармасютикълс”.». Разкриванато на произхода на екстракта и изясняване на механизмите на действие на Умкалор® не би било възможно без високотехнологични изследвания в лабораториите на компанията. Направени са голям брой клинични проучвания с над 9000 пациенти, от които повече от 3000 са деца над 1 година. Съвременното лекарство се превръща в един от най-продаваните противопростудни медикаменти в Германия и е регистрирано в над 40 страни по света.

При остра простуда или бронхит Умкалор® има особено подходящ механизмизъм на действие – стимулира противовирусния имунитет, действа антибактериално и секретолитично. Тази комбинация от ефекти се оказва изключително ефективна при първи симптоми на простуда.

1. Имуномодулиращ ефект – Инфекциите на дихателните пътища се предизвикват в 95% от случаите от вируси. Умкалор® покрива лигавицата на дихателните пътища със защитен филм, който ги предпазва от прикрепянето на вирусите. Освен това активните съставки в този филм подкрепят собствената имунна система на детето за справяне с вирусната инфекция.

2. Антибактериален ефект – Защитният филм върху лигавицата на дихателните пътища предпазва от прокрепяне не само на вируси, но и на бактерии. Активните съставки на Умкалор® потискат размножаването на бактериите и така се предотвратява развитието на бактериална суперинфекция. Целта е да се избегне нуждата от прием на антибиотик при всяка простуда.

3. Секретолитичен ефект – Умкалор® стимулира бързото изхвърляне на секретите от дихателните пътища и така подпомага отхрачването.

Начин на приложение и дозировка:
• Възрастни и деца над 12 години 30 капки 3 пъти дневно
• Деца от 6 до 12 години 20 капки 3 пъти дневно
• Деца от 1 до 5 години 10 капки 3 пъти дневно

Д-р. Ина Стефанова

Радка Минчева майка на Диана

От кога сте абонати на Вела? Ние сме може би едни от най-старите абоннати на Детска поликлиника Вела, тъй като нашият договор е с дата на подписване месец април 2004 година, т е ние вече 7 години сме абонати. От къде научихте за Вела? Съвсем случайно при разговор с една приятелка, която е зъболекар научих […]

Гергана Ганчева-Наневска, майка на Пресияна Наневска

От кога сте абонати на Вела? Абонати сме на детската поликлиника от 1 година и 4 месеца. От къде научихте за Вела? За детска поликлиника Вела знам от преди около 7 години, когато племенницата ми стана неин абонат. В моментите, когато съм я водила на преглед съм била свидетел на професионализма и мило отношение на […]

Димитър и Андрей Филипови

Ваши абонати сме вече почти две години и сме много доволни че Ви има. За клиниката научихме от наши приятели ,които ни дадоха брошура.И така ,вече две години сме спокойни ,че можем да разчитаме на професионалното и качественно обслужване на всички служители на Детска клиника ВЕЛА.Питате какво е за нас клиниката -Мястото , където сме […]

Malcare WordPress Security