ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКАТА АСОЦИАЦИЯ ПО ПЕДИАТРИЯ

Децата не са малки възрастни

Децата не са малки възрастни

Типичното страдание за този сезон са острите респираторни инфекции. Особено засегнати са децата. До 10 годишна възраст имунната система на децата е незряла. Ето защо те боледуват от простуда и бронхит два пъти по-често от възрастните – от 8 до 12 пъти годишно. Дихателните инфекции се причиняват най-често от вируси, които нахлуват в дихателните пътища и причиняват възпаление на лигавицата. Симптомите са силна отпадналост, висока температура, дразнеща, по-скоро суха кашлица и течащ нос. Имунната система трябва сама да се справи с вирусите. Само бързата реакция при първи симптоми на простуда може да подкрепи имунната система на организма в борбата с агресивните причинители. Ние можем да подпомогнем това със специалния екстракт от Пеларгониум EPs 7630 (Умкалор®).

До днес няма сигурно и ефикасно лечение на простудата. Обичайно тя се лекува с противотемпературни лекарства, муколитици за кашлицата, големи дози витамин С, капки за нос. Европейска статистика сочи, че причинители на над 95% от острите инфекции на дихателните пътища са вируси. Въпреки това пациентите приемат в над 80% от случаите антибиотици, които са неефективни срещу вирусите. Това може да доведе до редица странични ефекти като алергии, гъбични инфекции и нарастваща бактериална резистентност. Да се игнорират симптомите на инфекция също не е много безопасно. Нелекуван всеки трети бронхит се развива в хроничен или дори в астма.

За нас би било особено ценно да разполагаме с лекарство, позволено за употреба в детската възраст, безопасно и с доказана ефективност при остри респираторни инфекции.

Успешна стратегия се оказва Умкалор®. Екстрактът от корени на пеларгониум е намерил своето място в модерната Европейска медицина като ефективно противопростудно средство. Този екстракт под търговската марка Umckaloabo® е най-продаваният противопростуден медикамент в Германия и е регистриран под различни търговски наименования в над 40 страни по света. При първи симптоми на простуда или бронхит, когато е твърде късно за имуностимуланти и твърде рано за антибиотици, уникалният механизъм на действие на Умкалор® предлага сигурна и безопасна възможност за лечение, особено в детската възраст.

Изясняването на механизмите на действие на Умкалор® не би било възможно без високотехнологични изследвания в немските лаборатории на фирмата “Dr. Willmar Schwabe”. При простуда, бронхит и синузит екстрактът действа на три нива:

Противовирусен ефект – покрива лигавицата със защитен филм, предпазващ от прикрепянето на патогени и стимулира имунната система за борба с вирусите.
Антибактериален ефект – потиска размножаването на бактериите в лигавицата и предотвратява развитието на бактериална суперинфекция.
Секретолитичен ефект – ускорява отделянето на бронхиалния секрет.

За разлика от симптоматичните средства за кашлица и настинка, Umckalor не само облекчава симптомите, но атакува и самия причинител като скъсява продължителността на заболяването. По време на лечението с Умкалор® се наблюдава особено силен ефект върху кашлицата и ранен ефект върху неразположението. Пациентите остават на легло за по-кратък период от време и се връщат на работа или училище 2 дни по-рано.

Umckalor е изключително безопасен продукт и един от малкото медикаменти, за които са налице многобройни данни от клинични изследвания включително върху деца над 1 година.

Начин на приложение и дозировка:
• Възрастни и деца над 12 години 30 капки 3 пъти дневно
• Деца от 6 до 12 години 20 капки 3 пъти дневно
• Деца от 1 до 5 години 10 капки 3 пъти дневно

Доц. Д-р Диляна ВИЧЕВА, дм
Пловдив 4000
Бул.”Хр. Ботев”111 ет.1

Радка Минчева майка на Диана

От кога сте абонати на Вела? Ние сме може би едни от най-старите абоннати на Детска поликлиника Вела, тъй като нашият договор е с дата на подписване месец април 2004 година, т е ние вече 7 години сме абонати. От къде научихте за Вела? Съвсем случайно при разговор с една приятелка, която е зъболекар научих […]

Гергана Ганчева-Наневска, майка на Пресияна Наневска

От кога сте абонати на Вела? Абонати сме на детската поликлиника от 1 година и 4 месеца. От къде научихте за Вела? За детска поликлиника Вела знам от преди около 7 години, когато племенницата ми стана неин абонат. В моментите, когато съм я водила на преглед съм била свидетел на професионализма и мило отношение на […]

Димитър и Андрей Филипови

Ваши абонати сме вече почти две години и сме много доволни че Ви има. За клиниката научихме от наши приятели ,които ни дадоха брошура.И така ,вече две години сме спокойни ,че можем да разчитаме на професионалното и качественно обслужване на всички служители на Детска клиника ВЕЛА.Питате какво е за нас клиниката -Мястото , където сме […]

Malcare WordPress Security